Små ord om store spørgsmål

Små ord om store spørgsmål af Nils Christie”Inden for samfundsfagene er det meget sjældent, man støder på noget vigtigt, som ikke kan udtrykkes med ganske almindelige ord.” Sådan skriver Nils Christie i forordet til sin nye bog Små ord om store spørgsmål. Alligevel bliver vores ord både længere og sværere. De ordfattige, som Nils Christie kalder dem, bliver sat uden for fællesskabet. Fællesskabet, som består af sprogmisbrugerne, hæver sig højt over dem, der ikke forstår deres ord.

Nils Christie går til kamp for, at vi genindfører respekten for dagliglivets små ord i stedet for at gemme os bag dyre fagudtryk.

Bogens opbygning og målgruppe
Små ord om store spørgsmål går selv forrest og er en let tilgængelig debatbog på 128 sider, som alle kan sætte sig ind i – hvad enten man er sprogmisbruger eller ordfattig, journalist eller kancellist. Bogens sidste kapitel består af 18 gode råd til, hvordan man skriver med små ord, så alle forstår det. Rådene handler ikke kun om det skrevne ord, men om formidling både i skrift og tale og er hjørnesten i al god kommunikation. Her forklarer Christie – med meget små ord – hvordan man skriver. Kort og godt.

Nyt dansk forord ved adjungeret professor ved CBS og leder af DISPUK, Allan Holmgren.


Køb Små ord om store spørgsmål

Pris 198 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com


Om forfatteren til Små ord om store spørgsmål
Nils Christie er en norsk sociolog, forsker og samfundsdebattør. Han er professor emeriti fra Universitetet i Oslo, medlem af Det Norske Videnskaps-Akademi og en af Norges mest oversatte faglitterære forfattere. I 1996 blev han æresdoktor ved Københavns Universitet.


Fakta om bogen

Små ord om store spørgsmål
Nils Christie
128 sider
Oversat fra norsk af Ole Lindegård Henriksen
Omslag: Louises Design
ISBN (trykt udgave) 978-87-92542-37-3
Pris 198 kr.
ISBN (e-bog): 978-87-92542-38-0
Pris 168 kr.
Udkom 20 juni 2012

Menu