Relationel kapacitet

Relationel kapacitet– sammenhæng i offentlige organisationer

Offentlige organisationer med en høj kvalitet i det tværgående samarbejde – den relationelle kapacitet – har mere tilfredse borgere, højere faglig kvalitet og er mere effektive. Høj relationel kapacitet betyder også en mindre grad af udbrændthed og højere jobtilfredshed blandt medarbejderne.

Hvis offentlige organisationer skal lykkes med at håndtere de mest komplekse velfærdsopgaver, så er netop det tværfaglige samarbejde en meget vigtig strategisk ledelsesindsats. Forståelsen for og kompetencerne til at finde løsninger på tværs, når og hvor opgaverne kræver det, er i sidste ende afhængig af en samlet ledelsesindsats.

Bogen Relationel kapacitet giver et sammenhængende bud på, hvorfor vi har brug for at opbygge en høj grad af relationel kapacitet, hvad begrebet relationel kapacitet dækker over, og hvordan offentlige organisationer trin for trin kan arbejde med det i praksis.

Bogen henvender sig til ledere, konsulenter og medarbejdere.


Køb Relationel kapacitet

Den trykte bog er udsolgt
Køb e-bog hos Saxo


Om forfatterne
Carsten HornstrupCarsten Hornstrup
Ph.d., forfatter og partner i joint action. Både i sit konsulentarbejde og i sin forskning fokuserer han på at udvikle kvaliteten i tværfaglige og tværsektorielle samarbejdsprocesser, primært i offentlige organisationer.


Jacob StorchJacob Storch
Ph.d. og forfatter og har med sin internationale profil været banebrydende for systemisk rådgivningspraksis. Jacob etablerede i 2014 konsulentforretningen joint action.


Om bogserien MINDSPACE ERHVERV
Serien præsenterer en menneskenær tilgang til livet i vores organisationer – offentlige og private. Hvad enten du er medarbejder, leder, konsulent eller studerende kan du i serien finde inspiration fra praksis og de nyeste teorier til et klogere og varmere arbejdsliv.

Seriens kommende titler handler om at fremme tillid, ansvar, dialog, samarbejde, relationer, sensibilitet og responsivitet i mødet med komplekse vilkår.


Fakta om Relationel kapacitet

Relationel kapacitet
– sammenhæng i offentlige organisationer
Af Carsten Hornstrup og Jacob Storch
160 sider
Trykt bog: 978-87-93535-18-3
Pris: 298 kr. (trykt bog)
E-bog: 978-87-93535-19-0
Pris: cirka 208 kr. (e-bog)
Udkommer 28. maj 2018

Ekstra materiale

Menu