Samtalen former livet

Tal! sammenSamtaler skaber og ødelægger liv. Samtaler åbner for verden ved at lukke for den. For at kunne samtale er vi nødt til at dyrke tavsheden. Vi kan kun sikre ytringsfriheden ved at begrænse den.

Tal! – sammen handler om sådanne paradokser i samtaler, som vi ikke kan løse, men som vi alligevel må forsøge at løsne op for. Ved at forstå, hvordan vi kan begrunde vores talehandlinger og talefrihed, kan vi se, hvilken magt talen har, og hvordan vi kan blive bedre til at tale på en måde, der åbner for rummelige fællesskaber, hvor flest muligt har indflydelse, og hvor vi gennem vores forskellighed udfordrer hinanden til en bred, nysgerrig og nuanceret forståelse af forhold i verden.

Bogen kan læses af alle, der har et ønske om at stoppe op i samtalen og vende blikket mod selve samtalens betingelser. Det være sig den almindeligt nysgerrige lægperson, der går og undrer sig over de kræfter, der er på spil i samtalen; det være sig kommunikationsprofessionelle (for eksempel indenfor journalist- og kommunikationsfagene), der ønsker at få en større refleksiv forståelse for, hvad der er på spil i deres faglige praksis; eller politikere, humanister og bloggere.


Køb Tal! – sammen – udkommer 8. november 2017

Pris 198 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com


Om bogens forfatter
Eivind HansenEjvind Hansen er chefforsker i journalistisk filosofi ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han underviser i forholdet mellem demokrati, kommunikation og teknologi. Han har tidligere på dansk udgivet bogen Kugleregn møder kuglepen (2016), hvori han diskuterer ytringsfrihedens rolle i mødet med terroristerne, og Ytringsfriheden til forhandling (2013), hvori danske forskere stak et spadestik ned i ytringsfrihedens tabubelagte fundament.


Om bogserien ’Skolen for livet’
Handler om alt det, du ikke lærte i skolen. Om at leve dit liv i en kultur i konstant forandring. At mærke efter, analysere, relatere, tale, vide, handle, lytte, dømme, se – leve. For nu blot at nævne nogle af de mange færdigheder, som vi måske tager for givet, men som vi alle har brug for skoling i for virkelig at mestre.

Serien tager fat på nogle af de mest grundlæggende spørgsmål om de færdigheder, vi bruger til at finde os til rette med det moderne livs udfordringer. På den måde er serien også et bud på et moderne dannelsesrepertoire. Ikke for at give endegyldige svar, men for at blive ved med at stille gode spørgsmål.


Andre udgivelser i serien ’Skolen for livet’

Analysér!
Lektor i anvendt filosofi og medlem af filosofkollektivet Center for Vild Analyse Henrik Jøker Bjerre giver i Analysér! et overblik over, hvorfor kulturen skal analyseres, hvorfor det giver ny viden, og hvordan man kan gribe det an. Del af serien ’Skolen for livet’.

Af Henrik Jøker Bjerre

Læs mere om Analysér! og køb bogen >>


Bliv til! tager på opdagelsesrejse og jagter en forståelse af vores eksistens – hvad den så end er. Vi er som individer ufærdige, og har selv ansvaret for vores tilværelse, der lige så meget er en til-blivelse. Bogen indeholder desuden refleksionsøvelser, eksistensens ti hårde grundvilkår samt fem filosofiske tips til at komme overens med dem.

Af Christoffer Boserup Skov

Læs mere om Bliv til! og køb bogen >>


Handl!Handl! kritiserer tidens handletvang og tegner et billede af et andet og sandere handlebegreb.

Af Henrik Jøker Bjerre og Brian Benjamin Hansen

Læs mere om Handl! og køb bogen >>


Mærk efter!
Læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen beskriver i Mærk efter!, hvordan du bruger og passer på din evne til at mærke efter. Bogen præsenterer den nyeste viden på området og underbygger den med eksempler og øvelser. Del af serien ’Skolen for livet’.

Af Jesper Bay-Hansen

Læs mere om Mærk efter! og køb bogen >>


Fakta om Tal! – sammen

Tal! – sammen
Af Ejvind Hansen
160 sider
ISBN (trykt bog): 978-87-93535-16-9
Pris: 198 kr.
ISBN (e-bog): 978-87-93535-17-6
Pris: ca. 139 kr.
Udkommer 8. november 2017
Hent gratis læseprøve i epub-format >>

Menu