Skolen for livet

Bogserien Skolen for livet fra Forlaget Mindspace:


Analyser - Skolen for livet - Henrik Jøker BjerreAnalysér!
– fra serien: Skolen for livet
Lektor i anvendt filosofi og medlem af filosofkollektivet Center for Vild Analyse Henrik Jøker Bjerre giver i Analysér! et overblik over, hvorfor kulturen skal analyseres, hvorfor det giver ny viden, og hvordan man kan gribe det an. Del af serien ’Skolen for livet’.

Af Henrik Jøker Bjerre

Læs mere om Analysér! og køb bogen >>


Bliv til! af Christoffer Boserup Skov - Skolen for livetBliv til!
– fra serien: Skolen for livet
Bliv til! tager på opdagelsesrejse og jagter en forståelse af vores eksistens – hvad den så end er. Vi er som individer ufærdige, og har selv ansvaret for vores tilværelse, der lige så meget er en til-blivelse. Bogen indeholder desuden refleksionsøvelser, eksistensens ti hårde grundvilkår samt fem filosofiske tips til at komme overens med dem.

Af Christoffer Boserup Skov

Læs mere om Bliv til! og køb bogen >>


Handl!Handl!
– fra serien: Skolen for livet
Handl! kritiserer tidens handletvang og tegner et billede af et andet og sandere handlebegreb.

Af Henrik Jøker Bjerre og Brian Benjamin Hansen

Læs mere om Handl! og køb bogen >>


Tal! - sammenTal! – sammen
– fra serien: Skolen for livet
Ved at forstå, hvordan vi kan begrunde vores talehandlinger og talefrihed, kan vi se, hvilken magt talen har, og hvordan vi kan blive bedre til at tale på en måde, der åbner for rummelige fællesskaber, hvor flest muligt har indflydelse, og hvor vi gennem vores forskellighed udfordrer hinanden til en bred, nysgerrig og nuanceret forståelse af forhold i verden.

Af Ejvind Hansen

Læs mere om Tal! – sammen og køb bogen >>


Om Skolen for livet

Bogserien ’Skolen for livet’ tager fat på nogle af de mest grundlæggende spørgsmål om de færdigheder, vi bruger til at finde os til rette med det moderne livs udfordringer. På den måde er serien også et bud på et moderne dannelsesrepertoire.

Målgruppe
Serien henvender sig til alle med interesse for styrkelse af livsfærdigheder og almenkulturel dannelse. Anlagt som et moderne filosofikum henvender hver titel i serien sig desuden til et specifikt humanistisk studie eller en faggruppe, hvor den kan indgå i pensum og praksis.

Menu