Robusthed i praksis

Robusthed i praksisRobusthed er en nødvendighed i nutidens samfund, hvor hastighed, forandringer og krav om fleksibilitet hele tiden øges. Vil vi møde denne udfordring klogt, er det vigtigt, at vi sætter fokus på at øge både den individuelle og kollektive robusthed i hverdagen. Samtidig kræver det en accept af, at det er et fælles ansvar, og at robusthed ikke er noget, der kan pålægges den enkelte alene.

Forskning i robusthed og resiliens dokumenterer i stigende grad, at forhold som følelsesmæssig selvindsigt og reguleringsevne, oplevelse af mening, mulighed for fordybelse og utilgængelighed, vedholdenhed og samarbejdsevne, engagement og mestring kan øge vores trivsel og robusthed.

Robusthed i praksis er en introduktion til, hvordan vi kan forstå robusthedsbegrebet, og hvorfor det er væsentligt lige nu. Bogens 11 forfattere kommer på den baggrund med en række konkrete bud og anvisninger på, hvordan man kan udvikle robusthed privat, på arbejdspladserne og i samfundet.

Bogens klare sprog, værktøjer og anvisninger samt de mange specifikke øvelser, refleksionsbokse og oversigter gør den velegnet til ledere, konsulenter, undervisere, coaches, sundhedspersonale og terapeuter.


Køb Robusthed i praksis – individuelt og kollektivt

Pris 298 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com
Udkommer 1. september 2017


Om bogens forfattere

Frans Ørsted Andersen Frans Ørsted Andersen er cand.pæd.psych. og cand.pæd.pæd., autoriseret psykolog og lektor, ph.d. på DPU på Aarhus Universitet og forfatter. Har specialiseret sig i flowforskning.


Mads BabMads Bab er stifter af rådgivningsvirksomheden Gnist, der arbejder med ledelse og teamudvikling. Foredragsholder, forfatter og underviser især om kollektiv robusthed, organisatorisk læring og agile arbejdsprocesser.


Rikke Dinnetz Rikke Dinnetz er cand.mag. i sprog og retorik, journalist, coach og forfatter. Underviser i kommunikation, retorik, coaching, konflikthåndtering og positiv psykologi på Cphbusiness.


Claus Elmholdt Claus Elmholdt er cand.psych., ph.d., lektor i ledelsespsykologi ved Aalborg Universitet, og faglig direktør i LEAD- Enter Next Level og forfatter.


Eva Hertz Eva Hertz er psykolog, ph.d. og stifter af Center for Mental Robusthed. Hun har mere end 25 års erfaring som psykolog, underviser, forfatter og oplægsholder. Har i en årrække været ekstern lektor i positiv psykologi ved Aarhus Universitet.


Nikolaj Juul Jakobsen Nikolaj Juul Jakobsen er foredragsholder og ledelsesudvikler i virksomheden Newmind og var tidligere i politiets specialstyrker i PET. Master i positiv psykologi og studerer en Doctor of Business Administration på Henley Business School.


Jonas Kroustrup Jonas Kroustrup er cand.mag. i informationsvidenskab. Afdelingsleder i Chora Connection, Nationalt Center for Resiliens og Bæredygtighed. Tidligere Chief Resilience Officer i Vejle Kommune og ekstern lektor ved Aarhus Universitet.


Mette Marie Ledertoug Mette Marie Ledertoug er folkeskolelærer, cand.pæd.psyk., master i positiv psykologi samt ph.d. indenfor styrkebaseret læring i folkeskolen. Har specialiseret sig i optimal læring og trivsel særligt på folkeskoleområdet, hvor hun laver forsknings- og udviklingsprojekter.


Malene Mygind Malene Mygind er erhvervsøkonom med speciale i ledelse og cand.mag. i psykologi og sundhedsfremme samt Heartmath coach. Arbejder som erhvervspsykologisk konsulent, underviser, HR-partner og coach.


Nina Tange Nina Tange cand.scient.soc. i organisationspsykologi. Specialkonsulent ved Aarhus Universitet. Uddannelseskoordinator for masteruddannelsen i positiv psykologi, Aarhus Universitet hvor hun også er underviser og facilitator.


Tanja Staal Wegner Tanja Staal Wegner er sygeplejerske og cand.pæd.pæd.psych. med speciale i positiv psykologi. Har bred erfaring fra både psykiatrien, operationssygeplejen og privat praksis. Driver i dag konsulentvirksomheden Fokus i livet.


Fakta om bogen

Robusthed i praksis – individuelt og kollektivt
Af Malene Mygind og Frans Ørsted Andersen (red.)
252 sider
ISBN (trykt bog): 978-87-93535-14-5
Pris: 298 kr.
ISBN (e-bog): 978-87-93535-15-2
Pris: cirka 208 kr.
Udkommer 01.09.2017

Menu