Positionering: Diskursiv produktion af selver

Positionering: Diskursiv produktion af selver - Bronwyn Davies og Rom HarrésI 1990 udkom Bronwyn Davies og Rom Harrés banebrydende artikel om begrebet positionering. De ønskede at finde et mere dynamisk social-psykologisk begreb end rolleteorien til at beskrive, hvordan menneskers identitet og sociale liv udspilles. Det lingvistisk inspirerede positioneringsbegreb peger på, at subjektivitet og identitet er noget, der konstant skabes og forhandles gennem vores positioneringer i de samtaler, vi deltager i.

Begrebet positionering har haft en omfattende virkningshistorie og tilbyder os stadig i dag en utrolig anvendelig analyse af enhver form for samtale, idet Davies og Harré medinddrager kontekst, situation, kropssprog, symboler og signaler.

Det er første gang, at teksten foreligger i dansk oversættelse. Bogen indledes med en begrebsgennemgang ved oversætter Ole Lindegård Henriksen. Forord ved Thorkild Olsen.

Bogens målgruppe
Denne bog er til alle, studerende og professionelle, der interesserer sig for kommunikation, sproghandlinger, relationer og identitet.


Køb Positionering

Pris 148 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com


Om forfatterne til Positionering: Diskursiv produktion af selver
Bronwyn Davies: PositioneringBronwyn Davies (født 1945) er i dag uafhængig forsker baseret i Sydney, Australien, gæsteprofessor ved Aarhus Universitet og professor ved University of Melbourne. Tidligere professor i pædagogik ved James Cook University og derefter ved University of Western Sydney. Davies har udviklet innovative socialvidenskabelige forskningsmetoder og undersøgt forholdet til begrebsapparatet i de poststrukturalistiske filosofier. Hendes arbejde udforsker, hvordan relationerne mellem etik og epistemologi skaber bestemte sociale verdener. Hun er bedst kendt for sit arbejde om køn, for udvikling af metodologien bag kollektiv biografi, og hendes arbejde med feminisme og poststrukturalistisk teori. Hun er forfatter til 15 bøger og mere end 100 bogkapitler og artikler.

Rom Harré: PositioneringRom Harré (født 1927 i New Zealand) er i dag britisk statsborger og en meget anerkendt filosof og psykolog. Professor i videnskabsteori ved Oxford University sideløbende med professorater i USA (1960-1995). Arbejder stadig som forskningsprofessor i psykologi ved Georgetown University, Washington, DC. Han var en vigtig tidlig indflydelse på kritisk realisme. Senere fik Harré stor betydning i den såkaldte diskursive vending i socialpsykologien. Er i dag en af verdens mest produktive forskere. Har skrevet om så forskellige emner som: matematikkens filosofi, videnskabsfilosofi, ontologi, psykologi, socialpsykologi, sociologi og filosofi. Forfatter eller medforfatter på over 40 bøger, har redigeret 30 bøger og skrevet et utal af artikler.

Læs mere på www.wikipedia.org

 

Fakta om bogen

Positionering: Diskursiv produktion af selver
Bronwyn Davies og Rom Harré
72 sider
ISBN (trykt bog) 978-87-92542-65-6
PRIS 148 kr.
ISBN (e-bog) 978-87-92542-66-3
PRIS Cirka 108 kr.
Originaltitel: Positioning: The Discursive Production of Selves
Oversat og indledt af Ole Lindegård Henriksen

Menu