Forbundne arters manifest

Forbundne arters manifestDenne historie handler hovedsageligt om hunde …

Forbundne arters manifest er et personligt dokument, en videnskabelig ekspedition ind i for mange delvist ukendte territorier, en politisk håbshandling i en verden på kanten af global krig, og et arbejde der i princippet er i bestandig fremgang. Jeg tilbyder hundegennemtyggede rekvisitter og halvt afrettede argumenter for at videreudvikle nogle fortællinger, jeg holder rigtig meget af, som akademiker og som en person i min tid og på mit sted. Denne historie handler hovedsageligt om hunde. Som brændende engageret i disse fortællinger, håber jeg at føre mine læsere ind i kennelen på livstid. (…) Færdighederne og aktørerne i hundeverdenerne, både menneskelige og ikke-menneskelige, burde være et vigtigt anliggende for teknovidenskabelige studier. Det ligger mig endnu mere på sinde, at mine læsere ved, hvorfor jeg betragter det at skrive om hunde som en gren af feministisk teori, eller omvendt.”

”Ved at fortælle en historie om samleven, samevolution og kropsliggjort socialisering på tværs af arter, spørger dette manifest, hvilke af de to sammenfiltrede figurer, cyborgen og forbundne arter, der på den mest frugtbare måde understøtter politik og ontologier, man kan bebo i de nuværende livsverdener. Disse figurer er næppe polære modsætninger. Cyborger og forbundne arter bringer begge det menneskelige og ikke-menneskelige sammen, det organiske og teknologiske, kulstof og silikone, frihed og struktur, historie og myte, det rige og det fattige, staten og subjektet, diversitet og udslettelse, modernitet og postmodernitet, og natur og kultur på uventede måder.”

Forbundne arters manifest er en hjertelig og sjov gentænkning af Haraways tidligere arbejde, der tegner nye retninger i forfatterskabet.

Bogen er oversat af Merete Pryds Helle.


Køb Forbundne arters manifest

Pris 200 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com


Donna Haraway

Donna Haraway

Om bogens forfatter

Donna Haraway (født 1944) er en helt central tænker, teoretiker og historiefortæller, når det gælder køn, biologi, teknologi, magt og viden. Haraway har et omfattende forfatterskab bag sig.
På dansk er tidligere udkommet:

Et cyborgmanifest: Naturvidenskab, teknologi og socialistisk feminisme i det sene tyvende århundrede

Situeret viden: Vidensskabsspørgsmålet i feminismen og det partielle perspektivs forrang.


Fakta om bogen

Forbundne arters manifest: Hunde, folk og signifikant andenhed
Af Donna Haraway
176 sider
ISBN (trykt bog): 978-87-93535-44-2
Pris: 200 kr.
ISBN (e-bog): 978-87-93535-45-9
Pris: ca. 160 kr.
Oversat af Merete Pryds Helle
Udkommer 10. februar 2021

Menu