Drømmemaskinen

Drømmemaskinen af Mads RangvidForestil dig, at du vågner op i et totalitært samfund. Året er 2045, og teknologier, som vi i dag kun drømmer om, er virkeliggjort. Teknologier såsom kunstig intelligens. Forestil dig, at du er 16 år gammel, og at du lige har opdaget, at din tvillingesøster, din sidste familie, er blevet kidnappet. Du er fanget i flere kunstige verdner og på flugt fra strukturpolitiet. Hvis du vil se din søster igen, må du finde svaret på det spørgsmål, kidnapperne har stillet: Hvad er et menneske? Til hjælp har du en hidsig hacker med et genmanipuleret kæledyr, en zombieagtig computeringeniør og en digital trold, der er ekspert i filosofi. Sådan er den situation, Adam, hovedpersonen i Drømmemaskinen, står i.

Drømmemaskinen er en ungdomsroman om kærlighed, kunstig intelligens og filosofi. Det er hæsblæsende sci-fi om de massive etiske problemer, som realiseringen af vores teknologiske drømme kan føre med sig. Bogen er en anderledes indføring i filosofi bygget op omkring filosofiske problematikker og dramaer som:

  • Hvad er virkeligt?
  • Hvad er sandt?
  • Hvad vil det sige at handle etisk?
  • Hvordan skal vi leve sammen?
  • Hvad er et menneske?

Målgruppe
Bogen henvender sig til unge, der drømmer om i romanform at forstå hvad filosofi, teknologi, kærlighed og mennesket er for noget. Særligt egner bogen sig som supplement til filosofiundervisningen, der ofte kan trænge til problemorienterede perspektiver, der kan levendegøre de abstrakte filosofiske problemers kompleksitet i konkrete situationer. Også lærere med interesse i cases og eksempler, som er vedkommende og i øjenhøjde, kan søge inspiration i bogen, og måske også selv blive revet med undervejs. Som sådan kan bogen læses på sine egne præmisser og give levende oplæg til klassediskussioner om disse temaer.

Den østrigske filosof Ludwig Wittgenstein har engang sagt: “Jeg laver filosofi som en olding; først leder jeg efter min pen, så leder jeg efter min briller, og så leder jeg efter mine briller igen.“
Filosofi når den praktiseres og forklares uden hverdagens og videnskabens bagtæppe synes som en ligegyldig aktivitet. Trist, for filosofi betyder oprindeligt kærlighed til viden og burde således vedrøre os alle – ikke mindst børn og unge, der former eksistens som essens i de skelsættende år. Bogen Drømmemaskinen – en filosofisk ungdomsroman formår at motivere filosofiens centrale problemstillinger på vedkommende og præcis vis med plads til smil – den forstår at mobilisere og stimulere filosofisk tænkning hos yngre som ældre. Man behøver ikke lede efter brillerne igen, når man først har været igennem bogen. Hvad man har fået, er et filosofisk klarsyn i ungdomsromanform.
– Vincent F. Hendricks, professor i formel filosofi,


Køb Drømmemaskinen af Mads Rangvid

Pris 180 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos Saxo


Mads Rangvid

Mads Rangvid

Om bogens forfatter
Mads Rangvid er forfatter til flere lærebøger i dansk og filosofi. Til dagligt underviser han i filosofi på gymnasiet. Drømmemaskinen er hans første skønlitterære bog.


Fakta om Drømmemaskinen

Drømmemaskinen
– en filosofisk ungdomsroman
Af Mads Rangvid
340 sider
ISBN (trykt bog): 978-87-93535-42-8
Pris: 180 kr.
ISBN (e-bog): 978-87-93535-43-5
Pris: ca. 126 kr.
Udkommer: 27.9.2019

Menu