Det sande liv – opfordring til ungdommen

Det sande liv – opfordring til ungdommen Af Alain BadiouEr ungdommen i dag blevet forfalden til selvdisciplinerende, kalkulerende og lydig karrieretænkning på den ene side og øjebliksnydelse, manglende visioner og sammenhæng på den anden? Det spørgsmål stiller den franske filosof Alain Badiou i dette essay om det sande liv.

Badiou undersøger, hvad det vil sige at være ung i dag, og hvorfor både drenge-mændene og kvinde-pigerne mangler overgangsriter, der kan modvirke en uendelig ungdom eller en for tidligt udviklet kvindelighed.

Han opfordrer de unge, der står på kanten mellem en kendt verden, som de endegyldigt må ødelægge, og en ukendt verden, som de må opfinde, til at befri sig fra besættelsen af social og økonomisk succes og umiddelbar nydelse. Badiou vil ”fordærve” de unge for at vise dem, at de kan gribe chancen og ændre verden.

Målgruppe
Ved at tage fat på det svære i at blive mand i dag og i at forblive pige, henvender bogen sig til alle med interesse i at forstå ungdommens udfordringer. Den viser vejen for forandring og er derfor rettet mod unge, der ønsker at ændre verden, og som håber på en anden fremtid.


Køb Det sande liv – opfordring til ungdommen

Pris 108 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com


Om bogens forfatter

Alain Badiou: Det sande liv

Copyright: DR

Alain Badiou (født 1937 i Rabat, Marokko), er en førende fransk filosof, der for venstrefløjen har genvundet begreberne væren, sandhed og subjektet. Ud over adskillige romaner, skuespil og politiske essays har Badiou, som professor emeritus ved École normale supérieure og livslang kommunist, udgivet en række filosofiske værker, heriblandt Theory of the subject, Being and event, Manifesto for Philosophy og Gilles Deleuze.

Læs mere her: https://egs.edu/faculty/alain-badiou


Omtale og anmeldelser
Fakta om bogen

Det sande liv – opfordring til ungdommen
Af Alain Badiou
96 sider
ISBN (trykt bog): 978-87-92542-91-5
Pris: 108 kr.
ISBN (e-bog): 978-87-92542-92-2
Pris: ca. 76 kr.
Udkommer 3.6.2016

Menu