Descartes’ onde dæmon

Descartes’ onde dæmonI Descartes’ onde dæmon følger man Descartes og hans tvivlen på alt. En skygge af Descartes papegøje forestiller en ond dæmon, og det sætter spørgsmål i gang hos filosoffen: ”Var Baruch, den trofaste husfugl, og Descartes egen krop intet andet end kimærer?”

Descartes’ onde dæmon er filosofi skrevet som en spændende fortælling i et enkelt sprog og med smukke medfortællende illustrationer. Descartes’ onde dæmon er anden bog i serien Den lille abstraktion.

Til filosofiinteresserede mellem 9 og 99 år. Egnet som undervisningsmateriale i folkeskolens store klasser og gymnasiet.


Køb Descartes’ onde dæmon

Pris 88 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com


Om serien Den lille abstraktion
Descartes’ onde dæmon er en del af en serie på 15 illustrerede filosofibøger for alle mellem 9 og 99 om de mest betydningsfulde tænkere gennem tiden. De øvrige bind tæller blandt andet Einstein og Marx.

Som undervisningsmateriale / Descartes’ onde dæmon i klasselokalet
Descartes’ onde dæmon
er også velegnet til undervisning i for eksempel dansk, historie og samfundsfag. Bogen kan blandt andet bruges som temamateriale om en af de væsentligste tænkere i vor tid eller som en alternativ indføring i teori om arbejde, værdi og marked.


Om forfatteren og illustratoren
For at adsprede sig fra sit akademiske arbejde genlæste Jean Paul Mongin en dag Descartes’ Metafysiske meditationer og fandt i den en vidunderlig historie, man kunne fortælle. Frem for at skrive tykke, tunge filosofiske værker besluttede han sig for at skrive små morsomme historier om filosofi.

François Schwoebel er opvokset midt i de normanniske skove, hvor han har iagttaget de små dyr, som nu inspirerer hans fantasi. Han er far til tre små piger og deler sin tid mellem maling, tegning, familieliv og vandreture i landlige omgivelser.


Anmeldelser og omtale
Fakta om bogen

DESCARTES’ ONDE DÆMON
Jean Paul Mongin (tekst) og
Francois Schwoebel (illustrationer)
64 sider - gennemillustreret
Oversat fra fransk af Tom Bøgeskov
ISBN (trykt bog) 978-87-92542-45-8
Pris 88 kr.
ISBN (e-bog) 978-87-92542-46-5
Pris cirka 62 kr.

Menu