Den tavse dimension

Den tavse dimension - bliv introduceret til begrebet tavs videnEndelig foreligger denne klassiker fra 1966 på dansk. Den appellerer til alle, der interesserer sig for, hvad viden er, og hvordan vi tilegner os den.

Tavs viden
Polanyi introducerer i denne bog begrebet tavs viden, som peger på, at vi kan vide mere, end vi kan redegøre for. Den tavse viden må ses som en afgørende del af videnskabelig erkendelse og som det grundlag, vores værdier og vurderinger udspringer af. Mennesket handler – professionelt og kompetent – på baggrund af denne ikke-sproglige viden.

Kritisk tænkning
I sin bevisførelse for eksistensen og relevansen af tavs viden undgår Polanyi både at forfalde til individualisme og fornægtelse af videnskabelighed på den ene side eller til objektivisme og absolutte sandheder på den anden side.

Bogen har tre dele; først en introduktion til begrebet tavs viden, skellet mellem aktuel tavs viden og principiel tavs viden, dernæst ideen om flere virkelighedsniveauer, der ikke kan reduceres op eller ned, og sidst beskrivelsen af etableringen af et samfund af opdagere.

”Han ønsker, at vi alle skal være engagerede opdagere i og af vores liv. Deri ligger hans revolutionære potentiale. Friheden ligger i engagementet, i at stille sig til rådighed, i at tænke kritisk i forhold til det eksisterende, i at få øje på et godt problem”, skriver Allan Holmgren i bogens danske forord.

Bogens målgruppe
Bogen vil være inspirerende for alle, der arbejder med menneskelig viden og erkendelse inden for så forskellige fag som filosofi, sygepleje og sundhedsfag, familieterapi, pædagogik, sociologi og psykologi, ledelse og kommunikation samt videndesign.

Nyt forord af nobelprisvinder Amartya Sen.


Køb Den tavse dimension

Pris 198 kr. inkl. moms, ekskl. levering

Køb e-bog hos www.saxo.com


MICHAEL POLANYI introducerer begrebet tavs videnOm forfatteren
MICHAEL POLANYI (1891-1976) var en ungarsk-britisk polyhistor, der gav væsentlige teoretiske bidrag til fysisk, kemi, økonomi, filosofi og sociologi. Han var medlem af Royal Society og Merton College, University of Oxford. Han er forfatter til mange bøger, heriblandt Science, Faith and Society og Personal Knowledge: Towards a Post-Critical Philosophy.


Fakta om bogen

Den tavse dimension
Michael Polanyi
ISBN (trykt udgave) 978-87-92542-29-8
Pris: 198 kr.
ISBN (e-bog) 978-87-92542-30-4
Pris: cirka 168 kr.
134 sider
Originaltitel: The tacit dimension
Oversat af Tom Bøgeskov
Omslag: Louises Design
Udkommer 2. april 2012 .

Menu